Kiss Anikó

Társastánc pedagógus, koreográfus

aniko.kiss@vollyistvanami.hu

Kislány korom óta nagy álmom volt, hogy táncművész lehessek. Óvodás koromtól 12 évig néptáncoltam a helyi sváb tánccsoportban. 10 éves koromban jazz és video-klip tánccal ismerkedhettem meg. Majd a társastánc világába 16 éves koromban sikerült belecsöppennem. A Harmónia Táncklubba Budapesten kezdtem el táncolni, majd pár évre rá megismerkedtem a versenytánc világával. A táncolás és a tánc oktatás öröme többet jelentett számomra, mint a versenyzés, így 1997-ben Moderntánc oktatói végzettséget szereztem Budapesten. 1998 szeptembere óta oktatok a kiskunlacházi, jelenlegi nevén Volly István Alapfokú Művészeti Iskolában. 2004- ben szereztem diplomámat a Magyar Táncművészeti Főiskolán, Modern társastánc pedagógus szakon.

Nagyon szeretem a gyerekeket, és úgy érzem Ők is viszont szeretnek. Nincs is nagyobb öröm annál, amikor tárt karokkal rohannak hozzám, mert már várták a következő táncórát. 2 gyermekem van, egy fiú és egy lány természetesen Őket is tanítom táncolni.

Nagy örömmel tölt el, mikor a tánc szépségével mosolyt varázsolhatok növendékeim és a közönség arcára. Célom megszerettetni minden gyermekkel a társastáncok és divattáncok alapjait.

„ Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod.”

Célunk:

A táncot kedvelő, szerető gyermekek és ifjak számára lehetőséget kell tudni biztosítani, minél több táncstílus megtanulására. Tánctechnikák, módszerek megfelelő elsajátítására. Táncelméletet oktatunk, megismertetjük a táncok történeteit, zeneiségét, ritmikáját, dinamikáját. Megmutatjuk, hogyan tölthetik a gyermekek hasznosan szabadidejüket. Várjuk a táncolni és mozogni vágyó gyerekeket 6 éves kortól.

Célkitűzés a táncoktatás során, minél több gyermeket megtanítani táncolni. Latin-amerikai (Cha Cha Cha, Rumba, Samba, Jive és Paso Doble) és Standard táncokra (Angolkeringő, Bécsi keringő, Tango, Quickstep és Slow Fox), valamint, megismertetni velük a Divattáncokat (Disco, Mambo, Salsa, Reggae, Stomp, Rock and Roll stb.), a Történelmi táncokat és a világtáncokat. Megismertetni velük a viselkedés szabályait, a viselkedéskultúra, az illemtan, az etika oktatásával. A mai gyermekek között sajnos sokan viselkedészavarokkal küzdenek, ezen sokat javítanak a szituációs játékok, gyakorlatok.

Célok közé soroltuk az egészség megőrzését. Egészségtan órákon, megtanulják a helyes táplálkozást, a rendszeres vitamin és ásványi anyag szükségletét az emberi szervezetnek, főleg ha olyan erőteljes fizikai munkát végeznek, mint például a tánc.

Kiemelkedő versenyeredmények:

2011. február 5.    Szeghalom I. Tildy Országos Társastánc Minősítőn, 4 Ezüst-minősítés,

2011. március 12-13. VIII. Szabolcsi Országos Társastánc Fesztivál, Arany- és Ezüst-minősítések

2012. április 21.     Túrkevén Országos Társastánc Verseny 2 Ezüst- és 2 Bronz-minősítés

2013. április 13.      Formációs csoportjaink II. helyet hoztak el

2013. május 18.     Kiskunlacházán a III. Colour Kupán Arany és Ezüst-minősülések

2013. november 9. megrendeztük az I. Gyermek és Ifjúsági Társastánc Verseny és Minősítő   Formációs táncfesztivált Szigetújfaluban. 1 ezüst és 5 arany minősítést értünk el.

2014. 05.17.           Colour Kupán 12 Arany- és 10 Ezüst minősítés

2014. 05.25.                       II. Kun Kupán összesen 12 Arany- és 10 Ezüst minősítés

2015. május 24.     III. Kun Kupa eredménye: Páros versenyen szereztünk egy 6. és egy 1. helyezést. Minősítő Formációs Fesztiválon koreográfiáink debütáltak. 9 db arany, 4 db ezüst és 1 db bronz minősítéssel jutalmazták a csoportokat.

2016. május 20-22 a Zempléni Országos Társastánc Fesztivál és Koreográfusi Versenyen elért eredmények: 3 bronz minősítés, 8 ezüst minősítés és egy Nívó II. díj, párosaink egy III. és egy V. hellyel büszkélkedhettek.

2017. február 11-12. VI. Apácai Társastánc Vereseny elért eredmények:

a formációs minősítő fesztivált melyre 8 koreográfiával készültünk. Arany és ezüst minősítéseket szereztünk

2017. április 22 –én a      Szegedi- Napfény Társastánc Fesztivál és Koreográfusi Versenyen elért eredmények:

Kiss Anikó koreográfusi díja NIVO 2. fokozatott ért el három koreográfiával.

Növendékeink a minősítő versenyen 1 ARANY minősítést és 4 Ezüst minősítést szereztek.

2018. Január 27-én Szegeden VI. Országos Társastánc Tanulmányi Versenyen. Kettő Harmadik helyezéssel térhetet haza Titánok formációs csoportunk.

2018. Május 25-27-én Sátoraljaújhelyen a XIV. Zempléni Társastánc Fesztivál és Koreográfusi Versenyt. NIVO II. helyezést ért el. Menet Samba Versenyen 1. Helyezést nyertünk. A minősítő versenyen 1 Arany, 3 Ezüst és 1 Bronz minősítéssel gazdagodtunk. Vasárnap, 6 ezüst minősítést kaptak csoportjaink.

2019. április 27én a    Szegedi- Napfény Társastánc Fesztivál és Koreográfusi Versenyen elért eredményeink:

4 csoport -42 tanuló, 10 koreográfiával indultunk.

Koreográfusi versenyen elért eredmények:

Angyalok keringője Nívó 1. Mystic Standard- mix Nívó 2. minősítést szerzett

Minősítő versenyen elért eredmények:

Violetta Angol keringő ezűst-, cha cha bronz-minősítés
Titánok 3 ezüst minősítés
Táncoló Talpak Samba ezüst minősítés
Mystic Pop Rock latin-mix Arany minősítés

2019. Május 24- 26- én a XV. Zempléni Társastánc Fesztivál és Koreográfusi Versenyen vettünk részt.

4 csoport -42 tanuló, 12 koreográfiával indult

A verseny összesített eredményei:
Pénteki Koreográfusi versenyen Nivó1. Minősítésben részesült Kiss Anikó táncpedagógusunk, (3 koreográfiánkból 2 db nívó 1. és 1 db nívó 2. minősítést kapott)
Szombati Párosok versenyén latinból Kiss Dominik és Gór- Nagy Kamilla 4. Helyet szerezte meg.
Szombaton Standard kategóriából 2 Arany minősítést kapott Violetta és Titánok csoport
Vasárnap latinból egy Arany minősítést szerzett a Táncoló Talpak lány formációnk és egy Ezüst minősítés Violetta kislányok formációja, majd Mix kategóriából 3 Ezüst minősítéssel gazdagodhattunk a Mystic és Titánok formációs csoportokkal.

2020. március 7- én Szeghalmon az V. Tildy Társastánc Fesztivál és Koreográfus Versenyen:

Violetta I. korcsoport lányformációnk 1 Arany és 2 Ezüst minősítéssel tért haza.

Táncoló Talpak III. korcsoport lány formációnk 1 Arany – és 1 Ezüst minősítést kapott.

Titánok II. korcsoport páros Standard formációnk 1Arany -, Latin 2 Ezüst minősítéssel gazdagodott.

Mystic IV. korcsoport páros Latin formációja 1 Ezüst- és legkedvesebb koreográfiámat a „Gyermekkori Álom” című Standard –mixet külön dicsérettel és egy ARANY minősítéssel jutalmazták.