Kakuk Marianna

Néptánc

marianna.kakuk@vollyistvanami.hu

Kakuk Marianna vagyok a Volly István Alapfokú Művészeti iskola néptánctanára. 1996 óta tanítok néptáncot táncegyüttesekben, művészeti iskolákban, általános iskolákban. Már kisgyerek korom óta táncolok és lesem el édesapámtól a néptánc tanítás fortélyait, akinek több vidéki és budapesti táncegyüttes táncainak betanításban segédkeztem.

Ráckevére költözésem új lehetőségeket teremtett. 1999-ben először Tökölön, majd 2001-től Kiskunlacházán is elkezdtem tanítani. A kiskunlacházi művészeti iskola néptáncos növendékeinek tanítása szívügyemmé vált. Hiszen ma már a legidősebb növendékeim közül többen a felnőtt táncegyüttes tagjai, sokan közülük itt járhatták be a felnőtté válás lépcsőfokait vagy éppen próbálgathatták a „tánctanári, koreográfusi” képességeiket.

Hálás vagyok, amiért több generációt felnevelhettem, sok gyermek és fiatal életébe színfoltot vihettem, taníthattam nemcsak a néptánc alaplépéseire őket, hanem tanulmányaik és életük alakulásában is segítségükre lehettem. Szakmai célom nemcsak abban áll, hogy megismertessem a magyar kultúra táncait, szokásait, hagyományait a felnövekvő  nemzedékkel, a helyi kulturális életet gazdagabbá téve, hanem a tanítás során kialakult, szerzett, kifejlesztett tanulási technikákkal, módszerekkel a gyermekek  pszicho-motoros készségeinek, képességeinek fejlesztését célozzam meg a tánc segítségével.